torsdag, februari 16, 2017

En halsvärmare att ge bort

För ett tag sedan när jag lagt ut min halsvärmare med tillhörande pulsvärmare så uttryckte en god vän att hon skulle behöva en halsvärmare just. Jag slängde väl ur mig att om du själv köper något garn du tycker om så kanske, kanske.

Här är den och hon ska få den i morgon.
Som ni ser så har den ett helt annat uttryck än vad min egen har. Så kan det också bli.

söndag, februari 12, 2017

Pulsvärmare om igen och lite fler

 Johanna Wallins pulsvärmare ”Mudd på skrådden” som jag skrev om för lite sedan hade jag stickat redan tidigare till familjens yngsta medlem (i allra högsta grad vuxen) och det var då jag blev förälskad i dom. Likadant garn men med en annan färgskala.
 
Maria Gustafsson har gjort en pulsvärmare som kallas ”Berta” och den stickade jag till mig själv för ett antal år sedan Dottern fick ett par sådana också. Men dom ger ett helt annat intryck än mina egna eftersom jag hade ett helt annat garn.

onsdag, februari 08, 2017

Lite mer stickat under hösten och vintern, sockstimmet

Förra sommaren så fick jag se att Järbo skulle ha en mysteriestickning. Det skulle bli en socka och hela projektet hade fått namnet ”Fruntimmerssockan” och skulle så klart vara under fruntimmersveckan. Jag brukar inte sticka så mycket sockar och absolut inte hänga på mysteriestickningar. Men den här gången fick jag ett ryck. Vad tycker ni, blev dom ok? Jag fick lära mig lite nya saker i denna stickning. Man börjar sticka från tån och upp, stickar med magic-loop (om man vill) och hälen var för mig helt ny, fleegle heel.

Jag blev mycket nöjd med både upplägget som jag fick träna en del på men till slut fick till. Gillade verkligen att sticka med rundsticka och det blev så enkelt att sticka mönstret på ovansidan när man stickar med rundstickan och inte blir avbruten mitt i mönstret för att byta sticka. Och hälen var enkel och blev bara så snygg. Har väl inte tyckt att vanliga hälar har varit svårt direkt men jag har aldrig blivit nöjd med mina hälar.
Eftersom man i min värld mest stickar sockor uppifrån och ner så undrade jag ju hur hälen skulle bli om man stickar den från det hållet. Jag hittade en beskrivning hos Järbo som jag testade. Den blev så klart lika bra den. Jag hittade ett nystan Mellan-Raggi i mina gömmor så dom blev gröna. Nystanet hade legat där i några år.
Man kan så klart plocka ut de enskilda mönstren och göra andra sockor av det. Och det har ju både jag och andra gjort.
De första sockorna som var en avknoppning av Fruntimmerssockan var ”Magdalenasockan”. Här har ni ”Magdalenasockan”. Garnet hade jag sedan några år tillbaka. Dessa fick min yngsta syster i julklapp.
Därefter tog jag mönstret Kristina och gör en socka till mig själv. Dom är inte klara ännu så jag får återkomma med den.

Jag hade köpt nya stövlar förra vintern och kände nu att en liten socka skulle sitta bra i foten. Men jag behövde inget skaft på dom. Så jag tog en beskrivning hos Järbo på ankelsocka och gjorde fleegle heel på den också.
Jag håller på med ett par till Mannen också. Men dom är enfärgade, marin, men har även dom fleegle heel men dom stickas i tunnare garn. Återkommer när dom blir klara.

Jag får idéer och även lite uppdrag mellan varven så nu ligger det alltså två halvfärdiga första sockor och väntar på att bli klara.