måndag, juni 06, 2011

Nationaldagen och min Binge-jacka

Vad ska man säga om nationaldagen? Den har inte gått obemärkt förbi om man säger så. Det räckte med att sätta på radion. Det finns i mina ögon bara en fördel med denna dag, jag är ledig från jobbet. Men jag hade hellre varit ledig på annandag pingst. Har absolut mer känsla för den dagen. Jag behöver inte en speciell dag för att veta att jag är svensk och bor i Sverige. Det finns inget naturligt eller speciellt med denna påhittade dag. Som alla förstår är jag inte precis nationalist. Men glad att få bo i Sverige är jag ju. Vi har demokrati och yttrandefrihet. Bara det. Men jag blir ju mörkrädd när jag hörde om den undersökning man gjort bland den yngre delen av vår befolkning. Dom vill ha en stark ledare som bestämmer själv bl a. Det är så himla varmt ute så vi har gjort som man brukar göra nere på kontinenten (inte turister från Sverige då) och i Hammarkullen. Vi har varit inne. Det får bli utgång lite senare när det blir lite svalare. Men då måste man ju göra något nyttigt. Vad gör en sådan som jag då? Stickar så klart. Framstyckena till min Binge-jacka är klara. Och då blev det så klart fotografering. Det är bak och framstyckena på bilden. Mönstret heter Blomster. Bara att sätta igång med armarna nu då. Det här med Binge var ju faktiskt roligt. Har för 100 år sedan stickat två par tumvantar till mina yngre systrar. Båda i två-färgsstickning. Men jag var allt utom nöjd med resultatet. Så jag har aldrig mer prövat utan hållit mig till flätor och andra ytmönster och så favoriten spetsstickning. Jag kanske ska tänka om.
I morgon är det jobb igen. Nästa vecka ska jag jobba i skolan igen. Har gjort det nu i några veckor. Framför allt i förskoleklass men även hos trean.

3 kommentarer:

Call design sa...

Håller med dig om nationaldagen, skulle hellre vilja ha kvar pingsten istället.

Och undersökningen gör en rädd!
Tur vi har vår stickning, din bingestickning är så fantastisk vacker! Underbart mönster och så snyggt stickat av dig!

Rosenvante sa...

Åh så fin den blir och vilket jobb du lägger ner.
Jag tycker nog som du, jag saknar pingstens ledighet. Så har vi även gjort som ni idag, varit inne för det var så varmt att man orkade inte vara ute o jobba alls.

StickLena =KnitLena sa...

Din Bingestickning ser så vacker ut, ser fram emot slutresultatet!