söndag, november 13, 2011

Lärarlegitimation och spetsstickning

Det blir lite tid mellan mina inlägg numera. Men ibland så är det så mycket på kvällarna så jag orkar inte ens sätta på datorn när jag kommer hem. Oavsett om jag varit iväg på roliga saker eller måstesaker.

Jag har i varje fall fått iväg min ansökan om min legitimation. Undrar hur lång tid det kommer att ta innan man får den. Alla söker ju nu. Känns lite konstigt tycker jag.

Jag har varit på stickcafé ett par gånger sedan jag skrev sist. Helt klart små andningshål. Att bara få sitta ner och vara den nörd jag är tillsammans med likasinnade. Har varit väldigt på hugget på senare tid för att sprida vetskapen om mitt/vårt stickcafé. Skulle vara så roligt om vi både blev lite fler och att nya kommer in. Nya infallsvinklar och kunskaper, ny inspiration.

I går var jag på andra och sista omgången i spetsstickningskursen med Lina Åkesson. Det märks att hon är lärare för hon har verkligen förmågan att förmedla kunskaperna. Tror jag vågar säga att jag nu förstått hur jag ska tänka och sätta ihop ett spetsmönster så det blir en trekantssjal. Och det var egentligen syftet för mig för att gå den här kursen. Startade på en ny sjal igår och den ska jag fota när jag kommit en bit. Vad som egentligen blir resultatet av kursen är att jag fått en massa nya projektidéer i huvudet. Som om det inte räckte med det som redan var där.

Min halsduk i Puddel är klar nu och jag är på slutspurten på pulsvärmarna som inte blev ett par som det var tänkt utan fem par. Sedan har jag en del som ligger och väntar på montering. Och jag tror att det kan bli en beställning på ett par pulsvärmare som ska göras också. Beställaren ska bara bestämma sig för vilket mönster och färg det ska bli. Tar normalt inte emot beställningar men har gjort undantag ett par gånger och så just den är gången. Måste sätta igång något bra att ha med till stickcaféet också som är lätt att sticka medan man både pratar och lyssnar och fikar. Det duger inte med vad som helst.

Framöver är det styrelsemöte i Halmstads hemslöjd, kulturnämnd och lite politiska möten. Jo, man är inte precis sysslolös.

1 kommentar:

Rosenvante sa...

Ska du bli lärare?

Nu när du gått kursen får du väl göra lite egna mönster, jag skulle tycka det vore jättekul att prova nått sådant. Men här är också fullt upp med massor av grejer och jag tänker alltid att efter jul eller efter påsk eller efter semestern osv osv då ska man ha tid, ha pytsan heller, inte landar det mera tid här heller. :)