söndag, november 27, 2011

Stormen och besök från Göteborg

Idag är det mest en sak som dominerar allt här i Halmstad. STORM! Vi bor i en hörnlägenhet så här viner det runt knuten. Till och med Kattfröken springer oroligt omkring. Det låter i fönster och det slår i fläkten i köket. För en stund sedan så lät det väldigt mycket. Just nu är det lugnare igen. Men det ska väl bli värre har jag hört.

I onsdags kom Kära Syster från Göteborg till oss för några dagars besök. Hade tänkt igenom det ordentligt. Det var stickcafé direkt i onsdags i Halmstads stickcafé, Sandstickans stickcafé igår lördag och så julskyltningssöndag idag med stor marknad på Stora torg. Men så kom stormen och satte p för det senare. All utomhusaktivitet blev inställd. Man får ända vara tacksam för att Kära Syster ska åka hem först i morgon för då kanske tågen går igen. Annars får vi lösa det då.

Jag har repat upp sjalen jag påbörjade under stickkursen. Det var garnet som inte blev bra till det väl genombrutna mönstret. Det garnet får bli en något tätare sjal tror jag. Så jag får börja om och med ett annat garn. Men jag älskar ju att sticka spets så det är inga problem i sig. Men visst blir man besviken när saker inte blir så fint som man tänkt sig.

Just nu håller jag på med ett par tumvantar. Det är ”Mormorsvantar” och dom är skapade av en vän till mig, Kerstin. Jag hade ett härligt sockgarn, Bamboo strumpgarn från Hjertegarn, som jag köpte i Uddevalla för ett par somrar sedan. Skulle blivit sockor men det har liksom aldrig blivit så. Tror vantarna blir jättefina. Alla pulsvärmare är klara nu och ska bara fotas innan dom ska ges bort till några olika människor. Tror att det blir ett par över men det gör ju inget för snart dyker det säkert upp någon som kan få en present. Ska också göra ett par pärlmuddar snart som är en beställning. Hon ska bara bestämma sig för rätt färg. Sedan är det bara att fortsätta på diverse olika projekt. Jag har vare sig brist på projektidéer eller garn.

2 kommentarer:

Rosenvante sa...

Hörde på tv att det var jobbigt på er sida. Vi har haft det väldigt blåsigt runt oss också. Båtarna skulle ställas och gå först i morgon. Men lite mysigt är det allt ändå tycker jag, jag lider inte bara inte strömmen går.

StickLena =KnitLena sa...

Vilken trevlig idé att bevara sin mormors vantar. Jag fick ett par från min mormor som var 2färdad och jag har dessvärre inte kvar dem. Snarlika såg jag i en gammal tidning, så det har jag kvar som minne.