måndag, september 30, 2013

Första studiecirkeltillfället


Ja, då var första tillfället avklarat av 4. Vi gick igenom lite grunder som uppläggning, räta och aviga, minskningar lutade åt höger och likadant åt vänster samt ett par olika varianter på ökningar. Dom hade fullt upp. Deltagarna fick i uppgift att leta upp en beskrivning på det projekt dom vill göra och att hitta lämpligt garn till detta. En vill sticka raggsockor och en vill bara lära sig hantera strumpstickor. Det ska väl gå att genomföra tycker jag. Glad att dom båda valde mindre projekt så dom har goda chanser att ro det iland. Man ska ju inte misslyckas med sitt första riktiga projekt. En deltagare kommer att dyka upp första gången vid nästa tillfälle och en vet jag inget om alls i skrivande stund.

Något jag blev väldigt förbryllad över var att båda aldrig hade stickat i skolan trots att dom haft syslöjd alla år. Hur är det egentligen i skolan numera?

1 kommentar:

Rosenvante sa...

Jag har för mig att de stickade, men det blev nog aldrig nått klokt av det bara, slutade väl som disktrasa eller nått.
Kul att det är så inne så de vill lära sig och gå kurs. Jag har tittat här men det finns inga kurser. I lördags ville de starta en kurs i spinning men jag får så långt att köra så det
fick jag tacka nej till. Tur jag har min spinnaevänn så nära, vi brukar träffas och hitta på lite hantverk ihop.