måndag, juli 14, 2014

Semestern har börjat och ett köp visade sig vara ett lysande köp

Nu har jag avverkat min första semestervecka. Det är sååå skönt. Även en sådan kanske liten sak som att ingen väckarklocka tjuter på morgonen och jagar upp mig. Jag kan sova till jag vaknar av mig själv. Sådana små saker njuter jag av.

Vi har över huvud taget tagit det ganska lugnt. Vi har varit nere på stan och gjort sådant där man aldrig hinner med annars och vi har gjort det i lugn takt. Tagit en god glass och satt oss på en torgbänk och tittat på folk. Stranden har så klart fått några besök så vi har fått gjort både strandpremiär och badpremiär. Första dagen var det massor av maneter men endast någon enstaka brännmanet. Andra dagen var det bara en del brännmaneter. Men å andra sidan var det i bamsestorlek. Har några otrevliga barndomsminnen där sådana var inblandade.

FotbollsVM har naturligtvis varit en del av veckan. Vi brukar nog inte se så mycket idrott på TV men när det är sådana här stora mästerskap så blir det ganska mycket TV. Vi är likadana både Mannen och jag i det här fallet.

Ser att jag skrivit lite på Facebook.

”Min första semesterdag går mot sitt slut. Varmt som f-n, regn och åska. Jag har tvättat och jobbat med några stickmönster. Nu avslutar jag dagen tillsammans men Mannen, Ernest Hemingway och jordgubbar. Ja är man gift med en jordgubbe så är man. Men Gud så skönt att ha semester.

”Då har det blivit semesterdag nummer 3, onsdag. Idag har det varit varmt igen men inget regn eller oljud den här gången. Mannen och jag åkte till stranden på eftermiddagen trots blåst. Det var säsongspremiär. Jag badade. Det var första gången för året. Det var inte så kallt som jag först tyckte. Kocken orkade inte fixa mat så det blev potatissallad och rostbiff. Inte dumt alls. Nu sitter jag och väntar på straffarna i dagens match. För några riktiga mål lär det inte bli. Jordgubbarna är redan uppätna så roligare än så här blir det inte. Godnatt och sov gott.

Märker ni något som går igen varje dag? Jo, de där små röda sakerna.

Jag har också varit och klippt mig. Väldigt skönt. Mannen har sina tider hos sjukgymnasten så det är lite så som binder upp dagarna.

För ett tag sedan var vi på Erikshjälpen av någon anledning. Då fick jag se en väska som jag blev förälskad i. Jag köpte den för 40 kr. Den såg helt ny ut så jag kunde inte förstå varför någon givit bort den. När jag så skulle börja använda den förstod jag varför. Det var lite konstigt monterat och funkade helt enkelt inte. Funderade någon dag och så här i veckan gick jag och köpte ett band som jag sydde på jämns med kanten på fodret i öppningen. Sedan satte jag handtagen där och se vad fin den blev. Den är virkad i ett jättefint garn men en otrolig lyster. Och det är för mig ett mycket bekant motiv, Bohusstjärnan. Väskan är mycket fint virkat och det virkade är väldigt väl monterad. I morgon ska jag inviga den.
Nu ska det bli lite mer stickning.

1 kommentar:

StickLena =KnitLena sa...

Bohusrutan var min mors favorit, det blev många...Kassen ser jättefräsch ut!