torsdag, februari 26, 2009

Slöjd och hemkunskap i skolan, hotat

Nu har jag plötsligt flera saker att skriva om, ibland vet jag inget alls. http://www.slojdmagasinet.se/ http://www.ur.se/Skolfront/Startsida/#Poll Gå in på dom länkarna och läs och begrunda. Gå en bit upp på sidan där du kan läsa ” Är det dags att ta bort ämnen som slöjd och hemkunskap?” Det är alltså som obligatoriskt ämne. Det har även sänts ett program, ”Skolfront” på SVT2 ikväll (kolla repriserna om du missat programmet) där det tydligen togs upp. Jag missade programmet. Så alla vi stickomaner och virkomaner och allt vad vi är måste nog ändå höja våra röster den här gången. Rösta på Webben och skriv gärna någon kommentar. Det gjorde jag. När vi ändå är inne på skolfrågor så läs Blondinbellas syn på skolan och vad man bör lära sig. Vad tycker ni? http://blondinbella.se/2009/january/utkast-ah-jag-1.aspx?page=10 Man kan ju tycka att vad spelar det för roll vad hon tycker men kolla, hon har långt över 700 kommentarer så det är många som läser hennes blogg. Jag är helt klar med överraskningsstickningen nu, monterat och klart. Bilder är också tagna men kommer inte att ses här förrän Kära syster fått sin present. Däremot har jag tagit bilder på mina grå sockor som varit klara ett tag nu. Vad tycks? Nu fortsätter jag med Kära systers sjal. Den stickar jag i ett entrådigt garn ifrån Garnpaletten. Man kan köpa dom hos Garnhärvan också numera. Kolla bilderna där.

3 kommentarer:

Marias stickning och läsning sa...

Hej! Nu har också jag varit inne på Skolfront och röstat för bevarandet av skolslöjd. Däremot funkade inte länken till Blondinbella.
Fina sockar du har gjort. Visst är hemmastickade ull/syntet-sockar sköna? Jag använder nästan bara mina hemstickade sockar numera.

teresa sa...

Fina sockor och gullig katt.
Klart vi ska ha kvar både slöjd o hemkunskap - hur ska ungarna annars klara sig i livet?!
Till din utmaning; jag har tänkt o tänkt, men jag får liksom inte till det. Skrev ju sju "sanningar" för ett tag sen men nu står det helt still i huvudet. Så jag tror att jag hoppar över denna gång o hoppas att du inte tar illa upp!!!
Ha en fin arbetsvecka!

Strumpstickan sa...

Fin kissekatt!