söndag, januari 02, 2011

En riktigt vacker vinterdag och lite sjalar

Idag har det varit en solig och stilla dag. Inte mer än att man kände att luften rörde på sig och några grader kallt bara. Mannen, Kära Syster och jag tog oss en eftermiddagspromenad på stranden och såg solnedgången. Eftersom jag inte precis är någon morgonmänniska så älskar jag just solnedgångar. Vad roligt att få kommentarer så där direkt när jag nu satt igång igen att skriva. Det är ju en härlig uppmuntran. Och snälla sådana.

Jag skrev igår om att några av mina sjalar varit på utställning. Jag fick låna tillbaka Kära Systers sjal och så var det min ”Svärmorssjal” och så en till som jag stickade i ett garn som Tant Kofta färgat. Den är sååå mjuk men räckte inte ända fram. Sjalen stickades från nacken och rakt till snibben så jag fick göra ett tvärt slut och satte på pärlor istället för en riktig snibb. På bilden syns både Kära Systers mångfärgade sjal och den enfärgade ”Skiraste sjalen” med pärlor under. På den andra bilden är det undertecknad i sjalen ”Ingrid” som inte var med på utställningen och Svärmodern i blått bakom huvudet. ”Svärmorsjalar” fanns det i olika versioner, garn och färg, och det var spännande att se hur olika dom blev. De som gjorde utställningen, Söndrums bibliotek i Halmstad och vår hemslöjdskonsulent i Halland, Marita Jönsson, är dom som ska ha eloge för en fin utställning. Fler bilder kommer.

7 kommentarer:

Marias stickning och läsning sa...

Jättefina sjalar!

Kerstin sa...

Mmm. Jättefina sjalar. Visst var det en jättetrevlig utställning! Och jag ser min Spiderweb kika fram i ena kanten..

Smycka sa...

Jättefina sjalar! De ser himlans gosiga ut. ;)

Gunilla sa...

Jättefin på Dig, trots att den inte är blå, klär den Dig utmärkt.
Väldigt vackert spetsmönster....

Rosenvante sa...

Det var inte lite sjalar du gjort.
Du, jag har redan funderat på det där med tjänstledigt, men 6-månader kommer inte att räcka till bara. :)

LenaL sa...

Wow, säger bara det, helt fantastiskt fina är de!

Ha det så jättegott!

garnlivet sa...

Vad mycket fina sjalar! Jag är en riktig sjalknarkare, älskar att både sticka sjalar och att använda dem så en sjalutställning hade varit toppen att för mej att besöka. Så det var riktigt roligt att se dina bilder.