söndag, januari 19, 2014

Min senaste färdiga skapelse och hur livet kan bli i en hastJag bara måste visa min senaste skapelse. Ja, det är inte jag som designat den för det är Jytte Slente. Hon är lite av min husgud för närvarande. Den heter Slå-om-sjal och finns med eller utan arm. Jag har gjort varianten utan arm. Man kan hitta den i boken Designstickat. Hade den på mig igår när jag var iväg på Sandstickans stickcafé och dom gillade den också. Då blir man glad när man får lite komplimanger så.
Idag var Mannen och jag ute för att ta en promenad. Jag är ganska förkyld så det var väl ungefär vad jag orkade med. Han gick före mig för jag skulle bara gå och köpa en tidning på vägen hem. Men när jag kom bort till vårt kvarter så inser jag att min älskade Make ligger på marken och två personer försöker hjälpa honom upp. Det är ju inte så bra vare sig sandat eller plogat så han hade halkat på en isfläck. Efter en del olika turer är vi hemma igen. Jo, det blev så klart akuten. Det visade sig efter röntgen att han fått en fraktur i axeln och det måste man tydligen operera. Men se det kan man inte göra i Halmstad. Sjukhuset meddelar dom i Varberg i morgon och sedan blir han kallad dit under veckan. Jag har ju ingen sjukhuserfarenhet precis men i mina öron låter det här väldigt konstigt. Han sitter här i soffan nu med en mitella som jag behöver manual för att kunna sätta på honom. Ja, ibland tar sig livet en vändning i all hast som man aldrig har tänkt sig. Eftersom jag är van att ha hemmaman så känner även jag mig väldigt handikappad just nu. Bestämde mig i all hast att jag är nog hemma i morgon. Det räckte med bara det här för att ta knäcken på mig just idag.

5 kommentarer:

Kristina sa...

Det är en mardröm! Jag hade broddar på mig för dagens promenad, men min man vägrar av ngon anledning. Han tror väl han är odödlig, som alla "killar".

Carina sa...

Det pinsamma Kristina är att hans broddar låg hemma. För övrigt så kan jag bara hålla med dig.

Carina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Paradiset Kaos sa...

Jag hoppas allt går bra för din make och att du blir fri från förkylningen.
Kram

Rosenvante sa...

Oj, det där lät inte kul. Hoppas allt är fixat redan så han slipper vänta på det. Det är verkligen ett ögonblicksverk, helt plötsligt är benen borta bara och man ligger där och sprattlar. Mina broddar är så besvärliga så jag vill inte ha dem på, för då kan jag inte få av dem själv. (Kan inte vara en kvinna som konstruerat dem.) Så jag får väl försöka hitta ett par som jag kan få på och av enkelt.
Hoppas din förkylning lättat lite nu så du får lite ork tillbaka.
Din sjal ser verkligen skön ut. Man behöver lite extra nu när de kalla vindarna drar in.