lördag, april 25, 2009

Mitt lilla troll och den första riktiga sommardagen

Idag har det varit riktigt varmt och jag har gått barbent för första gången detta år. Kändes skönt. Mannen hade tänkt sig stranden idag men tyckte nog ändå att det var lite blåsigt. Här nere i Halland är det ju sand på stränderna och då måste man tänka på sådant. Vi tog en promenad på stan i stället och det gav lite med hem. Jag köpte mig en liten sommarhandväska. Ska fota den en annan dag men blev ganska förälskad direkt. En hundring, knappt, och det och det tycker jag är ganska lagom.

Vi har en väldigt lagom stor uteplats och där växer det lagom mycket blommor. Jag är ingen trädgårdsmänniska och inte heller Mannen. Mellersta dottern i familjen är det dock, trägårdsmänniska alltså. Hon har fått fria händer att härja och nu får vi njuta frukterna av hennes idoga arbete. Visst är våra tulpaner underbara? Tulpaner just är nog nästan en favoritblomma.

Såg hos Annika att hon satt ut bilder på sina troll ifrån barndomen. Hon vill att jag ska sätta ut bilder på min lilla gosing också, så här har du dom. Visst är han jättesöt. Lekte mycket med honom när jag var liten och då virkade jag en massa kläder till honom också. Han var själva orsaken till att jag lärde mig virka. Detta var innan jag började skolan. Så jag har mycket att tacka honom för. Jag är född i mitten av 50-talet så han är ingen ungdom. Som jag minns det och även Mannen så hette han egentligen Mecki. Rätta oss om vi har fel. Men jag kan inte minnas att jag själv hade något speciellt namn på min sötnos.

3 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

Han var ju så förfärligt söt! Låter härligt med en ny väska.

Unknown sa...

Det var en söt liten trollunge! Tjusiga tullpaner. Det är alltidvacker med tullisar.

Annika sa...

Han var ju sannerligen söt! :D Kul att se!