fredag, juli 18, 2008

Marinfestivalen i Halmstad 2008

Idag började årets upplaga av marinfestivalen här i Halmstad. Förra årets (2007) huvudattraktion var Ostindiefararen Götheborg.
Årets är Sedov. Traditionsfartyget Sedov, hemmahörande i Ryssland, är en fyrmastad bark som tjänstgör som skolfartyg och som deltar regelbundet i olika maritima arrangemang världen över. Hela stan myllrar av ryska kadetter, både killar och tjejer. Som är så prydliga och alla har rosor på kinderna. Dom ser nästan inte verkliga ut.
(http://www.sjofartsverket.se/templates/SFVXPage____322.aspx)
Annars är det mest mycket folk. Öltälten, där det ofta går att få en bit mat också, står uppradade på kajen. Så man behöver inte vara törstig. Musik serveras också här och där. Den är dock av ganska blandad kvalité. Ibland är musiken bra men ljudet är erbarmligt. Ibland är allt bara dåligt.
Vad jag dock reagerade på är alla småbarnsföräldrar som släpar omkring sina telningar, nyfödda och uppåt, utan något som helst hörselskydd. Får man inte lära sig någonting på alla dessa grupper/utbildningar som folk går på när dom ska ha barn? Man inbillar sig ju på något sätt att det sker någon form av utveckling i det här samhället. Att dagens föräldrar ska vara mer medvetna än gårdagens. Men jag inser mer och mer för varje dag att det är precis tvärtom. Gårdagens föräldrar visste betydligt mer om barns utveckling och omvårdnad.

1 kommentar:

Anonym sa...

Föräldrar är sig lika men festivalerna blir mer och mer högljudda... håller med dig!

Läste hos Eva i Halmstad också om hamnfestivalen...

http://evaihalmstad.blogspot.com/