söndag, december 27, 2009

Julen är över för den här gången

Så är då juldagarna över för den här gången. Det fina med kråksången är att man slipper gå till jobbet.
Dagen före julaftonen så åkte Mannen och jag till Malmö. Det blev en lugn eftermiddag tillsammans med Lillfröken och hennes föräldrar. Mannen/morfar och hennes far åkte iväg och handlade och Lillfröken och jag fick en god stund alldeles för oss själva medan hennes mamma fixade diverse olika saker. Tyvärr så är hon bara 9 månader och kan inte gå alldeles för sig själv så det blev lite för mycket bärande och krokigt gående när hon skulle gå. Känns i ryggen nu och jag är väldigt handikappad. Tur jag har min älskade man för annars hade jag inte kunnat klara mig. Grämer mig lite att ha ryggskott så här på semestern. Vi bodde på hotell och det är skönt tycker jag. Vi har aldrig diskuterat saken utan det har alltid varit självklart och det är jag så tacksam för. En av de bästa sakerna med att bo på hotell är frukosten. Bara sitta i lugn och ro och äta god mat som man bara kan gå och plocka. Vi brukar äta långfrukostar även hemma på helgerna med visst är det skönt att gå till dukat bord.
När vi kom på julaftonen möttes vi av en liten tomtenisse (vad heter en liten tomtefröken?) i sin finaste röda plyschklänning och luva och allt. Foton togs men sätter av princip inte ut bilder på familjen så ni missar det. Senare kom Lillfrökens mostrar och den enes sambo samt hennes farfar och farmor och faster. Så var denna julens familj samlad. Alla bidrog med allehanda mat och efter Kalle Anka och allt så sattes det till bords. Tyvärr så var jag väldigt hungrig då så det blev lite för mycket mat och för snabbt ätande. Lillfröken fick egna julklappar (glömt ta bild på dom men det kanske går att få i efterhand) men vi vuxna spelade tärning om våra. Egentligen tycker jag att man kan hoppa över det där med klappar till de vuxna. Undrar om jag kan framföra det till nästa jul. Kortspel, umgänge och god mat, godis och gott att dricka fyllde kvällen. Fram på småtimmarna drog Mannen och jag iväg på en nattlig promenad tillbaka till hotellet.
Kattfröken blev jätteglad att få se oss igen på juldagen. Tur hon inte har någon uppfattning om vad jul är för något eftersom hon nästan alltid blir ensam då. Sedan jag kom hem har jag försökt kurera min onda rygg och vi har ätit lite julmat i all enkelhet. Potatislåda med skinka t ex. Mannen härstammar från lådornas land, Finland. Annars har det mest varigt regn och blåst och ingen vinter alls. Här i veckan ska vi ta och åka upp till Göteborg också och sedan är det nyår. Vad göra på nyårsaftonen? Står fortfarande öppet.
Det har legat ett par pulsvärmare med pärlor här och väntat på ett bra läge ett tag nu. Nu var det läge. Mellandottern fick dom i present för att hon lyckats komma in på läkarlinjen i Stockholm och börjar där i januari. Det var hon väl värd.

2 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Fina pulsvärmare! God fortsättning:)

Eva S sa...

God fortsättning!
Visst är dottern värd pulsvärmarna.
Det är inte lätt att komma in på läkarlinjen.