lördag, januari 01, 2011

Första dagen på detta nya år

Då är det den dagen då jag ska börja uppfylla mitt nyårslöfte till mig själv. Jag ska blåsa nytt liv i min sedan ett halvår tysta blogg. Jag ska inte försöka förklara varför det blev tyst för jag har ingen förklaring. Vad har jag då gjort under det här halvåret? Nja, stickat har jag så klart gjort. Och jag har varit på stickstämma i augusti, deltog i kulturnatta i Halmstad i september för första gången och även blivit ersättare i kommunfullmäktige här i kommunen. Satt i fullmäktige gjorde jag även i Göteborg men det var ju en mandatperiod sedan. Och man kan inte jämföra Halmstad med Göteborg. Under hösten har jag börjat lära mig sticka Binge. Håller på med en jättefin jacka i två olika blå nyanser. Nu bor jag ju i Halland så jag var ju bara tvungen att lära mig det. Och det är riktigt kul, men slår ändå inte ut spetsstickningen. På stickstämman som hölls på Väddö folkhögskola i Roslagen fördjupade jag mig inte minst i min favorit, spetsstickning. Gick en kurs för Triinu Andreassen och kände mig alldeles uppfylld av en konstig glädje. Sedan har det varit så mycket som pockat på min uppmärksamhet så jag har inte kunnat frossa i vad jag lärde mig men det kommer. Nu vänta jag bara på vad nästa stickstämma kan innehålla. Den ska vara i Skåne i år. Några saker som man kan se fram emot alltså. Stickstämma och jag ska även i år åka till Grötö i mars. Men det får jag återkomma med.

9 kommentarer:

LenaL sa...

God fortsättning på det nya året och varmt välkommen tillbaka i vår bloggvärld! Har saknat dej.

Låter som du hunnit med en hel del sen sist, men snälla rara förklara vad Binge är, har aldrig hört talas om det och det låter jättespännande.

Ha det så jättegott!

Call design sa...

Saknaden ha varit stor!
Hoppas att 2011 bjuder på många roliga ögonblick och äventyr!
Gott Nytt År!

Eva sa...

God fortsättning och välkommen till baka i blogg världen!
i bland kan man behöva trycka på Paus knappen !

Marias stickning och läsning sa...

Hej och välkommen tillbaka till stickbloggvärlden! Har saknat dig. Kram och Gott nytt år!

Smycka sa...

God fortsättning på dig! Kul att se dig igen! Låter som om du haft mycket för dig. Kanske borde försöka komma på stickstämman någon gång själv. Låter intressant. Kram =o)

Smycka sa...

Hej igen! Jo, jag har brutit foten när jag försökte spela innomhusfotboll den 15/12. *ler*

Rosenvante sa...

Välkommen tillbaka.
Skönt att allt är bra med dig, man undrar ju när det blir totalt tyst bara.
Bloggen ska ju vara kul att göra inte ett måste, så då är det helt rätt att pausa bara. Låter som du gjort en massa roliga saker under tiden.
Gott Nytt År önska jag dig.

Kristina sa...

Välkommen tillbaka säger även jag. Det där med stickstämmorna är jag intresserad av. Särskilt Grötö, men är det inte så att man måste ha anmält sig en viss datum och så...? Man kanske kan åka dit över dagen förstås och träffas där?

Knyppeltanten sa...

God Fortsättning. Har undrat lite vart du tagit vägen, men man har olika perioder i livet då man får lägga lite saker åt sidan.
Mönstret på Capen är Drops nr 119-17.