måndag, oktober 31, 2011

Spetsstickningskurs och presenter

Då har det gått en halv månad igen. Men det har varit en hel del att göra.

Jag har varit på kommunfullmäktige och kulturnämnd, interna partimöten, en studiecirkel, stickcafé, chokladprovning och så första gången av två i en spetsstickningskurs. Det mesta har ju faktiskt varit roligt när man tänker efter. Men det är så ofta jag inte är hemma mer än en kväll på veckan och det gör att jag inte alltid orkar känna efter att det är kul. Denna veckan är lugn, bara stickcafé på onsdag. Känns som jag måste ha missat något. Men just ikväll börjar Mannen på en studiecirkel. Dom är några stycken som ska lära sig göra film. Och det låter ju jättekul.

Kursen i spetsstickning, för Lina Åkesson, handlar mest om sjalar. Och det är ju något jag tycker väldigt mycket om. Men jag vill göra egna sjalar med mönster som jag sätter ihop själv. Har inte kontroll ännu över det. En gång till ska vi träffas och efter det hoppas jag kunna sätta ihop en alldeles egen sjal. Vi får se.

Stickan har jag också gjort sedan sist. Jag köpte ett nystan för ett tag sedan för jag skulle sticka ett par små saker som skulle bli en födelsedagspresent. Men när dom var klara så var det så mycket garn kvar men inte tillräckligt för att det skulle bli något rejält. Så jag fortsatte med små saker. Nu har det blivit snart 4 par små saker. Bild kommer senare. Mannens halsduk är klar och jag tycker kanske den blev både lite för bred och lite för ”styv”. Men han gillar den och det är huvudsaken för mig. Min egen ”halsduk” går också vidare. För ovanlighetens skull så gör jag den i det garn som det ska vara enl beskrivningen. Undrar när jag gjorde det sist. Nästa projekt blir nog en spetssjal till mig själv som jag tänker påbörja som en konsekvens av stickkursen. Men jag har 100 projekt i huvudet. Undrar vilket liv jag kan tänkas hinna med dom.

Inga kommentarer: