söndag, december 04, 2011

Födelsedag och ont i ryggen

I fredags firade jag min födelsedag. Fick min prenumeration på Hemslöjd förlängd med 2 år av Mannen, min älskade. Han vet vad hustrun uppskattar. På kvällen blev jag bjuden av samma Man på favoritrestaurangen och en jättegod middag. Vad mer kan man önska sig?

Men så igår förmiddag så tappade jag en liten sak på golvet och när jag böjde mig ner för att plocka upp den så kändes det som någon tagit en kniv och stuckit in i ländryggen på mig. Jag vet vad det är för nu har jag haft det så sedan hösten 1976. Men den här gången var det längesedan. Kan vara år mellan, månader eller ett par tre dagar. Men ont gör det. Jag kan inte röra mig och jag är alldeles sned i kroppen, lutar nästan i 90 grader åt höger. Har börjat förstå hur det kom sig att folk när jag var liten gick i 90 grader framåtlutande. Dom fick så klart ingen hjälp mot det onda. Jag var ute och gick en liten kort bit, till affären, förut och bara det kändes så bra. Hade behövt en långpromenad just idag men himlen var kolsvart och det blåste så jag svajade och det regnade. Egentligen skulle jag behöva styrketräna regelbundet också men när i hundan ska jag hinna med det? Jag har haft perioder i mitt liv då jag tränat regelbundet och jag vet att det är bra för mig.

Jag hade stora planer för denna helg. Hade hört att det skulle bli dåligt väder så jag planerade att montera lite julklappar som är klara. Men jag hann inte långt för jag har så svårt att sitta. Sticka kan jag göra liggande men inte monteringen. Så rök det. Nu känner jag mig plötsligt stressad för att jag inte ska hinna med. Annars håller jag på med mormors-vantarna. Gillar dom starkt, känns så sköna.

5 kommentarer:

Call design sa...

Hipp Hipp Hurra på din födelsedag!
Hoppas du snart blir bättre i ryggen!

Rosenvante sa...

Grattis i efterskott till årsdagen.
Men vilken otur du har, kan du få tag i nån naprapat eller nått som kan hjälpa dig snabbt så du slipper känna dig stressad så här innan julen nu.
Hoppas det löser sig för dig.
Kram

StickLena =KnitLena sa...

Jag hoppas att ryggen är bättre! Omm inte kan jag dela med mig av ett tips jag fick av en sjukgymnast när jag hade ryggskott. Man lägger sig på golvet (om det går). Be någon se efter om benen är lika långa, om inte dra i det kortare. Det kan faktiskt lindra smärta!
Krya-på-dig kram!

Smycka sa...

God Jul! Kram =o)

Lena sa...

Stackare!