torsdag, januari 26, 2017

Min nya mössa, min protest mot Trump och nu även Putin

Jag fick se på Facebook att man var uppmanad att sticka en rosa mössa och bära den som protest mot Trump.  Så klart man gör om man tycker som jag gör om Trump. Det är inte nog att han har väldigt konstiga åsikter om det mesta utan jag upplever honom som en man med mycket unken kvinnosyn.
Nu inför man nya lagar i Ryssland om våld i familjen. Det verkar vara mest okey att slå sin kvinna nu. Inget att hetsa upp sig för i alla fall. Såg ett inslag i Rapport som gjorde mig mörkrädd. En liten kille på 6 år som hade krupit in under sängen av rädsla. Hans pappa slog och när mamman och pojken sökte skydd hemma hos mormor och morfar så slog även morfar. Den där lille killen kommer säkert att slå sin kvinna också när han blir stor för han har redan nu lärt sig att det är så man gör.
Min nya mössa får också bli min protest mot svenska barnmorskor som anser att dom bara ska göra det dom själva önskar. Aborter och olika preventivmedel kan t ex vara sådant som dom inte vill jobba med. Min åsikt är, dom ska inte ha jobb i vår offentliga vård. Jag har rätt att själv bestämma över mig och min kropp. Dessutom är den amerikanska lobbyn mot aborter inblandad i det som just nu händer i Sverige på barnmorskefronten.
Mössan är i rosa, inte min favoritfärg men nu är det rosa som gäller. Jag tycker Trump är billig som människa så därför är det ett acrylgarn för 9.90 kr /hg. För att visa att det är just jag som protesterar så har jag stickat mitt favoritmönster, ”Feather and Fan”.  

1 kommentar:

Smycka sa...

Mössan blev jättesnygg! Och ja, håller med dig i ditt inlägg. / Ulrica