lördag, augusti 22, 2009

En vecka har åter förflutit och en himla god affär

Veckorna tycks bara försvinna och man undrar ibland vart dom tar vägen och vad man gör med sitt liv. Men så kommer det en måndag och så känns det så segt och man har en hel lång vecka framför sig. Men så blir det tisdag morgon och så kommer fredag nästan direkt. Märkligt är det vad det nu är. Det har varit en lugn vecka med mycket blandat väder. Långa arbetsdagar har det också varit förutom i torsdags då jag var tidig. Ibland har man lite flax och det hade jag då. Mannen och jag tillbringade några timmar på stranden. Han säger att det kan bli strandväder i morgon också. Vi får se, vi får se. Idag har vi varit på biblioteket och jag har beställt boken ”Perler på pulsen”. Ser fram emot att få studera den. Tycker att pulsvärmare är så trevliga att sticka och mycket behändiga små arbeten.

När jag stickar så brukar jag ofta använda papper och penna och rita streck för varje varv. Bra att ärmar t ex är lika många varv så dom blir lika långa. Kan finnas många anledningar till att räkna varven. Och sitta och räkna dom på styckena tycker jag är helt dödfött. Så här för ett par veckor sedan när Mannen och jag var på Claes Ohlsson av någon anledning så fick jag se en sk handräknare. Ni vet man trycker på en knapp så räknas det framåt. Men den kostade 139 kr och det tyckte jag var i dyraste laget. Tänkte att det var ju inte akut så det fick vara. Men så var det något Mannen skulle ha som inte fanns hos Ohlssons så vi åkte vidare till Jula. Och vad tror ni jag fick se där? Javisst, där fanns en likadan räknare och där kostade den bara 39 kr. Ibland tycker jag nog ändå jag gör ganska bra affärer. Nu när jag stickar mina pulsvärmare så använder jag min varvräknare och det är så behändigt.

Kom på att jag aldrig la in bilden på mitt färdiga sommarlinne. Den hamnade bara på bloggen om vintagestickning. Men här är den. Har använt den en del och jag trivs väldigt bra i den.

6 kommentarer:

Cicki sa...

Det var en väldans behändig och billig räknare. Får nog skaffa en sån för jag är också en räknare när jag stickar.

teresa sa...

Det var en smart varvräknare o riktigt snygg också. Mycket bättre än de fula jag har. Hamnar på önskelistan, tack!
Ang. Hemslöjden så; jag beställde det här numret o det var kul. Men annars brukar jag läsa den på biblioteket. Den är intressant o inspirerande men inte så att jag behöver ha den i mina hyllor, som t ex Interweave Knits, son jag läser om o om igen.

Strumpstickan sa...

Så bra pris på Juula, tack för tipset!

SF sa...

Vilken bra grej! Jag sitter alltid och räknar i efterhand och ibland är det lite pilligt. Ditt linne är verkligen jättesnyggt, härlig färg.

Eva S sa...

Tack för tipset, men Jula finns inte i närheten.....
Snyggt linne!
Eva i Lund

LenaL sa...

Ja, vad vore livet utan varvräknare?!? Den här verkar ju helt suverän, både vad gäller pris och utseende.

Linnet är verkligen kanonsnyggt, och ser väldigt skönt ut.

Ha det så jättegott!