tisdag, mars 11, 2008

Röda Korsets tumvantar klara, 1,5 par.

Idag hade vi APT (arbetsplatsträff) på jobbet så jag slutade inte förän 20.00. Mitt arbetspass slutade 15.30 så jag hade tiden fram till 17.00 till ingen nytta. Valde att sätta mig i personalrummet och sticka. La upp maskorna till Kära systers sockor igår kväll så jag var förberedd för allt. Hann en bit in på mönstret idag men inte så jag kan släppa mönsterläsandet ännu. Det är en helt underbar färg, denna lila. När jag kom hem ikväll så stickade jag klart tumvante nr 3. Den allra första, nummer 1, blev lite större än nummer 2 så nummer 3 stickade jag lika stor som nummer 1. Så får jag sticka en till som är lika liten som nummer 2. Ibland funderar jag på om man skulle räkna varven istället för att mäta. Förstår inte hur ett antal cm kan vara så olika. Jag använder samma måttband hela tiden.

4 kommentarer:

LenaL sa...

Jo du, det där problemet känner jag igen :-)! Har faktiskt börjat räkna varv - där så är möjligt - istället för att mäta. Träffsäkerheten har blivit betydligt bättre efter det! Men visst är det märkligt att det ska vara så svårt att mäta rätt. Antar att det är för att det är töjbara grejer vi håller på med.

Kram!

bonnmoran sa...

Sticka dem på rundsticka, magic loop.

/Bonnmoran

Carina sa...

Jag har inte lärt mig magic loop ännu. Men jag har som målsättning att göra det.

Soili sa...

Det där problemet känner man igen...oooooo...jaaaaa.....
alltför väl.Även om jag räknar varv så kan det skilja,(vete fasen hur det går til)håller väl olika hårt om lilla stickan????så nu är det magic loop som gäller,fast jag tycker det är lite krångligt att dra loopen men det är väl ovanan.