fredag, maj 01, 2009

Valborgsmässoafton och 1 maj

Igår var det valborgsmässoafton. Och det var en solig och varm sådan. I Göteborg brukade jag aldrig göra något speciellt den dagen men här i Halmstad så brukar Mannen och jag gå ner till Nissan för att se på elden på kvällen. Så gjorde vi även det här året. Här har man en eld på en flotte mitt i Nissan ungefär i höjd med Norre Katts park. Den tänds av kanotister. Så är det en kör som sjunger in våren och så. Men tyvärr är det så dåligt ljud så jag tycker inte man får någon större behållning just av det.
Idag är det 1 maj. Många märker det nog knappt utan ser det bara som en ledig dag från jobbet. Men för mig betyder det något och har alltid gjort. Jag är uppfostrad så. Men det är först de dryga 10 senaste åren som jag varit med och demonstrerat. I Göteborg är det ett stort tåg som går från Andra Långgatan, genom Vasastan, till Gustav Adolfs torg. Här i Halmstad är det mer som ett större torgmöte. Men det ena behöver inte vara sämre än det andra. I år var jag till och med på ett hörn av sossarnas 1 maj-tåg. Det var första gången för mig. Jag har inte någon bra bild ännu men förhoppningsvis så kommer det. Men när vi gick förbi Stora torg efteråt så satt Tomten och alla hans nissar (för det var det väl va?) där och åt hamburgare. Dom hade väl tröttnat på julmaten.
Det har varit en strålande sommardag också här i Halmstad. Riktigt varmt har det varit men det märks när man kommer i skugga där solen inte varit att det kanske ändå inte är högsommar ännu. Häggen och syrenen blommar samtidigt men syrenen har inte slagit ut ännu. Det ska bli lite svalare nu så det kanske bara blir knopp i några dagar. Vår spireahäck är alldeles vit och det är så vackert. De blommande träden börjar redan fälla sina blommor så marken är alldeles vit eller rosa. En liten flicka på jobbet sa till mig igår, Carina ser du att det snöat. Jag försökte förklara för henne att det var blommarna som ramlat ner från trädet men det var svårt att förstå. Sticka gör jag så klart också. Har börjat pulsvärmare nr 2 av min Bohus Stickning. Men jag håller också på med mina sockor som jag påbörjade för ett tag sedan och har haft enbart som stickcaféarbeten. Nu tänkte jag sätta lite fart på dom. Underbart garn att jobba med, första gången. Tror att det kanske inte blir så svettigt även om det är varmt. Brukar ta fram virkning på sommaren för att det är behagligare med bomullsgarn. Visst kan man sticka i bomull också men jag har virkningar på g.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Jävla tjusigt garn! Vad har du fått tag på det?

Knyppeltanten sa...

Skönt att höra att det är fler som tycker att det är bökigt med Ravelry

Samtal från min trädgård sa...

På torsdag åker vi till Danmark med tåg, så det ska bli kul att se hur långt våren har kommit, när man åker ner genom Sverige. Har också Caféstickningar, men får nog skaffa mig en ny och mindre till tågresan, så jag har något att pyssla med.