lördag, maj 09, 2009

Den gamla kaktusen

Mannen har fört med sig i boet en gammal kaktus. Den brukar blomma på sommaren. Igår när jag såg hur stora knoppar den hade så tog jag en bild av den. Idag när jag såg att knopparna slagit ut så tog jag en bild av den. Vad tycker ni om den?
Nu var det plötsligt ett tag sedan sist igen. Vet inte vart tiden tar vägen. Igår kom dottern och barnbarnet på besök. Och då snurrar ju allt omkring ni-vet-vem. Och är det inte det så är det något annat. Förstår inte vart tiden tar vägen. Ska det accelerera i den här takten med åldern så kommer man väl när man blir gammal att knappt komma ur sängen på morgon innan man ska lägga sig igen.
I torsdags var jag iväg på en genusföreläsning igen. Kommer faktiskt inte ihåg vad föreläsaren hette. Var ju på föreläsning med Lars Jalmert för ett tag sedan och då kände jag mig väldigt upprymd efteråt men det gör jag inte den här gången. Tänk att det kan vara så olika.
I morgon ska Mannen och jag åka till Göteborg. Kära syster har fyllt år under veckan och det ska ju uppmärksammas. Köpte presenten för ett bra tag sedan och hon är så nyfiken men tror inte hon kan gissa vad det kan vara.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Det var en stor och ståtlig kaktus mannen har! Hur har han burit sig åt för att få den till att blomma så varje år?

Samtal från min trädgård sa...

Den var ju hur vacker som helst. Jag skulle gärna ha ett fönster med bara kaktusar, och de får också gärna blomma, men det är väl som med orkidéer, man får glömma bort dem!

StickLena =KnitLena sa...

Kaktusar är oberäkneliga, det är en del av deras charm!

Knyppeltanten sa...

Jag hade fina kaktusar förr tills en av katterna hade omkull en och fick taggar som hamnade innanför huden och blev bölder efter ett tag. Vi såg aldrig att han fått in taggar i sig. Jag blir också avundsjuk på deras sätt att sova. Vore överlycklig om jag kunde sova lika skönt.