lördag, juni 06, 2009

Nationaldagen idag och valdag till EU-parlamentet i morgon

Har ni firat Sveriges nationaldag idag? Det har inte jag. Har liksom ingen känsla för den och jag firade aldrig svenska flaggans dag heller. Jo, när man gick i skolan var det väl flagghissning men vem brydde sig. Tycker ändå att det verkar som att det blir mer och mer firande varje år. Här i Halmstad var det tydligen på Galgbergen och vad jag hörde så skulle det varit ganska mycket folk där. I morgon hoppas jag ingen av er glömmer att gå och rösta. Om ni inte redan gjort det så klart. Oavsett vad du tänker rösta på så gå ändå. Vi kan ju inte bara sitta och titta på när det tas så många beslut där nere i Bryssel som konkret påverkar ditt och mitt och våra liv. Det påverkar väldigt mycket av vår vardag även om det är många som tydligen tror att det inte har med dom att göra. Jag blir ganska skrämd när jag hörde på nyheterna förut att var 4e svensk inte känner till att det är val imorgon. I vilken värld lever dom? Gå och rösta imorgon!!!

3 kommentarer:

Inger sa...

Ja du,jag undrar just hur stor mening det är med att rösta i just detta val.Riksdagsvalet har jag aldrig hoppat över,men detta vet jag inte om jag tänker bry mig om.Tala om en spott i havet.

Maria "Mi" Johansson sa...

Inger ca 70% av alla beslut i kommunfullmäktige kommer fran EU och ska stort sett bara klubbas igenom i kommunerna i Sverige.

Väljer man då att inte rösta i Europaparlamentsvalet väljer man att godkänna ALLT som beslutas i EU.
Vilket jag inte kan acceptera. Jag vill att man ska ta besluten så nära människorna det gäller som möjligt.

Men än är det inte för sent....gå och rösta Inger och alla andra som har tänkt hoppa över det.

Om man är kritisk eller emot EU tycker jag att man ska rösta på Vänsterpartiet. Det enda EU-kritiska riksdagspartiet!!!

Kristina sa...

Vilka trevliga ord kring min blogg! Tack!
Jo, vi var alla involverade i valet! Jag var branvakt och man, son och svärdotter var valförrättare.