torsdag, augusti 13, 2009

En liten ros och en veckas arbete

Förra sommaren så var det en liten flicka, Ebba, på min förskola som slutade för att flytta. Då fick vi personal en liten miniros i kruka var. De andra slängde sina när den blommat klart men det gjorde inte jag. Min växte och växte när den blommat. Men sedan när den blivit ganska stor, se inlägg från förra sommaren, så blommade den plötsligt igen men då hade blommorna ändrat färg. Blommorna var från början riktigt marsipanrosa men sedan blev dom mer gula, varmt gula. Jag behöll den och den växte ytterligare. Nu blommar den igen och nu med en nästan gyllengul färg. Vad tycks? Nu har jag snart arbetet min första arbetsvecka efter semestern. Det har varit ganska lugnt, en del barn är ju fortfarande lediga, men idag kändes det som att vi var tillbaka i lunken igen. Nästa vecka när inskolningarna startar så känns det väl som att man aldrig haft någon semester. Mina pulsvärmare, Rani, växer. Den första är helt klar och nummer 2 är påbörjad. Den är ganska rolig att sticka tycker jag och går fort. Jag letar just nu efter ytterligare ett pärlmönster för att göra ett par till. Ett par goda vänner ska få var sitt par. Dom ska inte vara lika men samma modell, färger men olika pärlmönster. Någon som direkt vet något vackert?

5 kommentarer:

Unknown sa...

Det var en vacker ros.

Knyppeltanten sa...

Visst är det vackert med dessa rosor, har också en som vuxit mycket. Skålarna var ett expriment med garn och en fundering på att kunna lägga lite godis, nötter eller dylikt och ge bort i julklapp.

Marias stickning och läsning sa...

Har längtande tittat på dina vackra Bohusbilder. Visst är Bohusläns museum fantastiskt, jag besöker det varje gång jag är i trakterna. Strömstad och Koster står på tur för kommande resor. Mitt Bohuslän sen förr är Fjällbacka till Tjörn.
Fin ros. Jag skulle inte klarat av att ta hand om den...

Strumpstickan sa...

Det är kul med minirosor som blommar igen och igen..

Samtal från min trädgård sa...

Så ovetande att slänga rosorna, när man vet att de klarar sig bra utomhus. Den är väldigt vacker! Och just detta med att skifta färg, speciellt ifrån rosa till gult, har jag upplevt för. Det finns säkert en vetenskaplig förklaring till allt!
Ha' det gott!