måndag, mars 29, 2010

Hemkommen från Grötö

I går kväll kom jag hem från Grötö och en underbar stickhelg, SiV (Stickfest i Väst). Jag åkte upp till Göteborg i fredags och där mötte Maria upp och så gjorde vi sällskap ut till Grötö. På eftermiddagen flöt vi väl mest omkring. På helgen så var det invigning och en liten föreläsning av Kaffe Fassett och hans assistent Brandon Mably. Fassett har en betydligt mer omfattande verksamhet än jag har insett tidigare. Förutom stickning så är det bl a broderi och quilt. Till min glädje så talar den amerikanske Fassett engelska. Det gör allt så mycket enklare. Bilder kommer. Efter detta blev det middag och en mycket trevlig sådan. Så fort maten var uppäten så togs stickningarna upp. På lördagen så var jag på en workshop för Johanna Wallin, ”Sticka småvarmt”. Det var kul och hon ger så mycket energi. Hennes signum är nog snoddar och det hade jag aldrig gjort tidigare. Men när jag insåg att det slutar med att man har 20 tusen trådar att fästa så började jag bli skeptisk. Men det var kul ändå. Efter lunch så satt jag på ”torget” och i matsalen och stickade. Kollade på vantutställningen som Sticknätet bidragit med och även kollade på de som sålde garn på ”torget”. Jag kunde faktiskt avhålla mig från inköp. På kvällen så blev det middag och lite garnutlottning och sticktävling. Jag deltog inte, får se nästa år. Men jag vann 3 härvor garn i alla fall. I går, söndag, så var jag på ytterligare en work-shop. Denna gång tvåfärgstickning med Heidi Wollum. Lärde mig väl en del småsaker men framför allt insåg jag att det inte är helt fel att göra så som jag redan gör. Ha grundfärgen/mörka färgen på vänster hand och mönsterfärgen/ljusa färgen på höger och slänga över den på engelskt vis. Så gjorde jag när jag stickade mina plusvärmare i Bohus stickning bl a. Ibland känns det väldigt bra att bara få bekräftat att man tänker rätt. Lunch avåts och så satt jag och stickade fram tills det var dags att dra sig neråt till färjan. Jag var ganska trött men ändå upprymd. Här har man gått och väntat och laddat i flera månader och så är det redan över. Är det fler som känner lite tendens till abstinens? Jag ska göra i ordning bilderna som jag tog så kommer dom här på bloggen. Föresten, jag har kommit med på stickstämman. Så nu kan jag ladda om.

4 kommentarer:

Call design sa...

Oj, vilken helg du varit med om!
Låter så fruktansvärt kul!
Tyvärr kommer ju vardagen tillbaka men likaså SIV!

Unknown sa...

Grattis till att du kom med på stickstämman det lär bli ett riktigt fint evenemang i år. Själv ledsen att det krockar med andra åtaganden för mig.
Visst brukar det bli lite saknad och abstinenskänslor efter ett event som SiV, konstigt vore de ju annars. Men nu får du ju sortera intryck och sticka vidare :).
Ha det gott.

Rosenvante sa...

Låter som en toppenhelg. Grattis till vinsten av garnet också.
Skönt att du fått veta att du kommit med på stickstämman så du kan varva ner den biten.
Funderade över det där med att man har färgerna på olika sidor när man stickar mönsterstickning. Tror nog aldrig jag tänkt på det och jag stickar mycket mönsterstick. Ska kolla det nästa gång jag gör nått.

Lena sa...

Kul att träffas på Grötö! Det surrar i mitt huvud fortfarande- helt ok. Det var en härlig helg på många plan. Sticka på !