måndag, mars 01, 2010

Tvåändstickning och The House of Eliott

I lördags var jag då på kurs och lärde mig tvåändstickning. Det var kul men lite pilligt. Och jag är förvånad att garnet tvinnade sig så mycket trots att det var z-garn. Har ju hört att det är just därför man använder sådant garn, för att det inte ska tvinna sig. Stickningen blir också något hårdare än vad jag trott. Men jag påbörjade ett par pulsvärmare i natur och blått och jag är övertygad om att dom kommer att bli fina när dom blir klara. Kul att träffa lite nya människor också fast några känner jag sedan tidigare. Jag har införskaffat den första säsongen av TV-serien ”The House of Eliott”. Jag älskade den när den gick på TV men såg inte början. Mannen hade aldrig sett något och han blev helförtjust i damerna så vi har sett åtskilliga avsnitt under helgen. Tycker lika mycket om den idag som då. Minns att när den gick eller precis gått på TV så kom det en utställning till Göteborg med alla de vackra kläderna dom hade. Självklart såg jag den. Ikväll ska jag på Halmstads Hemslöjdsgilles årsmöte. Det är första gången för mig. Ska bli spännande.
För första gången, i fredags av Mannen, fick jag en bukett rosor i olika färger. Den är jättevacker och står lika fint idag som då. En ros, en marsipanrosa, luktar också som riktigt gammeldags rosor gjorde. Ni vet när man var barn.

10 kommentarer:

Dabelin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Dabelin sa...

Tack för komplimangen!
Visst är det bra med pulsvärmare? Tar inte så lång tid, tar inte så mycket garn, så man kan variera sig och göra många!
Du har själv gjort många jätte fina, speciellt tänker jag på de med pärlor i rutmönster....

Jag gillar oxå House of Eliott! Måste skaffa mig dem, trodde inte att de fanns ute!

Rosenvante sa...

Ska bli kul och få se resultatet av kursen.
Ja, visst doftade rosorna mer förr. Jag har två buskar som har sådan härlig doft och där brukar jag gå förbi ofta och då kan jag inte låta bli att stoppa ner näsan och bara sniffa in den goda doften, mmmmmmmmmm sommar.

Samtal från min trädgård sa...

Visst är det kul med tvåändstickningen! Och blommor ifrån mannen, det fick jag också förr förra veckan, när jag hade fått en ny tjänst, härligt!

Marias stickning och läsning sa...

Ja, visst är det kul med tvåändsstickning! När man bara kommer på hur man gör. Stickade också pulsvärmare när jag lärde mig i somras. Håller på med ett par randiga vantar nu. Någon snabbstickning är det dock inte, men fint blir det.
Tack för tipset, House of Eliott låter som värd att skaffa. Håller sen jul på att titta på min första egna DVD-box, Madmen (julklapp från sonen).
Kram
Maria

Unknown sa...

Tack för senast och tipset om "House of Elliot". Visst var de lite av mina husgudar på den tiden jag själv sydde all ledig tid.

Rosenvante sa...

Trist att du var vid fel affär också när du var i Malmö.
Du har nått att hämta vid mig

Kristina sa...

Vad roligt med den fina serien! Jag har också sneglat på boxarna. Andra säsongen har också kommit nu. Men...jag har inte köpt...Det kommer kanske. Vackra rosor!

Sunna sa...

Jag skulle också vilja lära mig tvåändsstickning. verkar så kul. vad handlar din serie om?

Hemskapat sa...

Hej! Jag vill tipsa dig och dina besökare om kurser i stickning, se www.stickkurs.se Nästa kurs är en kurs i tvåändsstickning och den är i Waxholm i maj!