söndag, april 25, 2010

Vårsalongen och Salon Des Refusés

Idag har det varit en riktig sommardag här i Halmstad. Mannen och jag promenerade iväg till museet för att se på vårsalongen. Det var vernissage idag. För mig var det första gången och jag blev jättebesviken. Jag tyckte att det generellt var riktigt uselt. Vad hade dom att välja på när det här blev utvalt. Vi promenerade vidare till ett annat vernissage på Örjansskolan. Där var det Salon Des Refusés. Alltså de konstnärer som hade blivit refuserade av vårsalongen ställde ut. Och det var helt lysande. Väldigt slitna och hemska lokaler men konsten, lysande. Speciellt blev jag förälskad i Lena Carlssons vackra tavlor.

5 kommentarer:

Rosenvante sa...

Först måste jag bara säga att det var en fin bild du bytt till, så vårligt skön.
Trist att det var så trist, men vilken tur att det andra var så bra då. Kan det vara bakgrunden som framhäver eller fördunklar tror du?

Carina sa...

Att det är urtrist hängt på museet är inget nytt för mig. Jo, du har säkert rätt kära Rosenvante att bakgrunden framhävde konsten på Örjansskolan. Men den var bra i alla fall.

Unknown sa...

Ni gjorde det som jag och min gubbe planerat, men vi fick göra en rockad för annat som kom ivägen. Tack för recensionen, ska nog försöka hinna se dem.
Ha det gott.

Rosenvante sa...

Det finns nått till dig att hämta vid mig.

Sunna sa...

Låter som en toppendag