tisdag, juli 26, 2011

Stickstämman 2011 i Önnestad

Ja, då var men hemma igen då efter några dagar i Önnestad på årets stickstämma. Jag är väldigt nöjd och väldigt trött. 4 dagar av stor koncentration sätter sina spår. Jag tog några kort i alla fall den här gången så jag tar några nu och så får jag återkomma med fler.

Redan på torsdagen när vi kom så berättade Inger Ohlsson om de skånska spedetröjorna. Hon hade en på sig också, en ljus lila. Den var så vacker så jag kände nästan att jag valt fel kurser för jag hade velat göra endan där. Men det syndromet, ”jag vill vara med på allt” som drabbat mig. Jag gick en kurs för att lära mig lite mer stickteknik. Jag gillar sådant. På fredagen gick jag en kurs i att måla garn för Maria Gustafsson. Vilka vackra garner vi gjorde. Mina egna tycker jag väldigt mycket om.

Sedan på lördagen så gjorde jag ett eget mönster till mig på en jumper. Nu gäller det bara att sticka den också. Tror att det kommer att bli riktigt bra. Och så igår söndag gjorde jag något jag aldrig gjort tidigare. Jag kardade och spann ull på en spinnrock. Trodde aldrig att det krävdes så mycket muskler. Men jag tror jag behöver träna ganska mycket för att få det att lyckas. Fick till en liten härva garn men jag tror jag behåller den för mig själv.

I lördags kväll var vi på utflykt ner till Österlens museum. Vi såg en utställning med turkiska strumpor. Såg att den fanns för ett tag sedan och sa då till Mannen att den ska vi se när jag får semester. Nu fick jag se den. Jag tyckte om den precis som jag trodde. Vilka mönster och så gillar jag sådana hälar. Dagen avslutades med middag på Allé i Svinaberg i Kivik.

Och så var det då mina egna egenfärgade garner också.

5 kommentarer:

Smycka sa...

Låter helt underbart det du varit med om! Garnet ärjättesnyggt! Och vilket garnbord den första bilden är!!! *wow* Önskar jag vore med! =oD

Eva S sa...

Så härliga färger! Man blir glad av färgat garn!

fale artut sa...

Oj, så mycket inspiration du måste ha fått! Nu vet jag varför skitvågen visar så många kilon... Det är väl de svällande musklerna av allt spinnande, eller....?

Samtal från min trädgård sa...

Det verkar ha varit väldigt intressant, men jag tror också att jag skulle bli trött efter så intensiva dagar. Och väldigt fint garn du fick med dig.

Call design sa...

Mmmm, vilka härliga dagar!
Det är världens bästa medicin!
Nu njuter vi av de sista dagarna på semestern, en vecka kvar har jag.

Ha det gott hälsningar