söndag, oktober 16, 2011

Igår kväll var det Owe Thörnqvist

I går kväll var Mannen och jag på Halmstads teater för att se och lyssna till Owe Thörnqvist. Super! Han var mycket bättre än vad jag ens förväntat mig. En stor hög med härliga låtar och ett härligt band som han hade med sig. Herr Thörnqvist har fortfarande sin kraftiga röst i behåll och han har inte fått den där åldersdarren som är så vanlig. Därtill så hade han en väl blandad repertoar, gamla godingar och nyare och mer okända låter. Rock blandat med det lite finstämda. En härlig kväll.

Idag har Mannen och jag varit på Mjellby konstmuseum. Det var en utställning av Tyra Lundgren. Fattar inte att jag totalt missat denna fantastiska kvinna. Om ni har möjlighet att se hennes alster så missa inte detta. Hon var tydligen också en tusenkonstnär. Jobbade i en massa tekniker. Jag tyckte så klart det var extra roligt att hon också jobbat med det textila och hade en koppling till det som idag är hemslöjden. Annars tyckte jag mycket om hennes glaskonst.

Annars har det väl varit mest stickcaféer sedan jag skrev sist. Mitt på Vattenporten, hemslöjdens och så Sandstickans. Det är bra att man har någonstans att hämta energi för resten av sitt liv.

Förra helgen var jag i Västerås på sk kommun och landstingsdagar med mitt parti. Tror nog andra partier har liknande tillställningar. Åkte tåg dit och jag trodde aldrig jag skulle komma fram. Trasiga tåg och jag vet inte vad. Tyckte det räckte med drabbades även på hemresan. Annars är det lite av en energikick att åka på sådana här evenemang. Framför allt får man inlevelsen att vi faktiskt är ett stort parti och finns över hela landet. Det behöver man få känna ibland för att orka med. Många intressanta seminerier hann jag med. Lite annat politiskt arbete har jag också hunnit med sedan sist.

På stickfronten då? Startade en halsduk till Mannen precis innan resan till Västerås för jag behövde ett arbete att ta med och kunna göra när man sitter och lyssnar. Garnet tog slut men nu har jag skaffat mer så arbetet går vidare. Jag håller också på med en ”halsduk” till mig själv som ska matcha min fårskinnsmössa i vinter. Första gången jag stickar i detta garn och det är kanske inte det optimala men jag gillar det jag ser växer fram från mina stickor. Har inte bestämt mig för vilket projekt på min ”att göra lista” som ska bli nästa. Men det löser sig nog. Ärmarna till min Bingejacka ligger ju också i stickkorgen och glor ilsket på mig.

1 kommentar:

StickLena =KnitLena sa...

Så roligt att Owe Törnkvist uppträder än. Annars är det få artister som jag minns från min barndom som uppträder eller lever.