tisdag, oktober 15, 2013

Stickcirkel

I går kväll hade vi vår stickcirkel för 3e gången. Nu är det bara en gång kvar. Jag fick den äran att få fota mina deltagare. Så här är dom
 
Det här är Anna. Hon är faktiskt slöjdlärare. De halvvantar hon här stickar på tänker hon ha med i skolan som inspiration för sina elever. Anna har faktiskt redan två projekt på gång. Hemma finns ett par pulsvärmare också som hon började på förra veckan. Jag skulle vilja säga att Anna är på god väg att bli en riktig stickare. Anna valde att pröva på strumpstickor som hon inte gjort tidigare. Hon hade köpt stickor av bambu. Och maskorna gled inte iväg så det var kanske ett bra köp så här första gången. Hon lyckades riktigt bra.

Det här är Ulla-Karin. Ulla-Karin planerade att starta upp ett par raggsockor och hon hade tänkt göra dom på strumpstickor. Hon kunde inte hålla sig utan har under veckan testat hemma och väl nästan fått ett spel på strumpstickorna. Så när hon kom igår så hade hon varit och köpt nytt garn till ett nytt projekt. Det ska bli en Pippi-jumper till en två-åring. Vitt och ränderna i grönt resp blått. Hon stickar riktigt fint. Kanske Ulla-Karin också skulle testa bambustickor. 
Det här är Maria. Maria håller här på att sticka ett par tumvantar med en fläta på. Hon valde att använda sig av tekniken Magic loop. Jag måste säga att hon stickar väldigt jämt.
Mina deltagare är väldigt duktiga jag måste säga och är djupt koncentrerade och seriösa. De verkar också tycka att det är väldigt roligt att sticka. Det är ju det målet jag har med cirkeln, att jag ska kunna ge dom glädjen. Dom vill redan ha en fortsättning. Hur det blir med det vet jag inte men jag tar det som en komplimang att dom önskar det.
Jag går redan nu och grunnar och vänder och vrider på vad jag ska kunna hitta på för cirkel nästa gång. Nu har jag haft för nybörjare för andra gången. Det har varit väldigt olika.

1 kommentar:

Rosenvante sa...

Åh så härligt att se dem så koncentrerade på vad de gör. Att starta med strumpstickor är inte det enklaste, det brukar man väl göra när man stickat ett tag så jag är mäkta impad.