torsdag, februari 07, 2008

Den mösslösa generationen och våren har kommit hit.
För ett tag sedan läste jag någonstans att 50-talisterna tillhör den mösslösa generationen. Blev lite full i skratt men tänkte efter. Så länge mamma kunde bestämma vad jag skulle ha på mig så hade jag mössa men sedan var det nog inte mycket bevänt med mössanvändandet. När man ser dom som är yngre idag så bär dom väldigt mycket mössor av allehanda slag. Men trots att jag alltså fortfarande inte har mössa om det inte är väldigt kallt så fortsätter jag att sticka mössor. Kan någon förklara det? Jag spanar hela tiden efter nya och snygga mössor.

Däremot, något som jag gillar mycket är halsdukar. Stora, små, breda, smala, tunna och tjocka mest dock stickade.

Idag har det varit soligt väder. Tog mig en promenad på eftermiddagen. Fick se i en sluttning att påskliljorna hade kommit och mycket krokus och några snödroppar. Tidigare har jag observerat att vår ena ros har fått stora, nya skott och buskarna vid parkeringsplatsen har fått stora, gröna skott för säkert en vecka sedan. Det känns väldigt konstigt att våren redan har kommit liksom. Först och främst stämmer det med almenackan och så varmt känns det ju inte som heller.

I morgon ska jag åka till Göteborg. Får se om jag får låna Kära systers dator och skriva i min blogg över helgen.

2 kommentarer:

Mildamakter sa...

Jag är likadan, har inte haft en mössa på skallen sen jag kunde börja bestämma själv, däremot är jag helsåld på halsdukar och sjalar...*ler*.
Jättefina halsdukar, vad är det för mönster på den blå?

Carina sa...

På den blå halsduken har jag bara hittat på själv. La upp antal maskor som var nödvändigt och stickade på. Mössan var då klar redan så halsduken skulle bara matcha.