tisdag, april 01, 2008

Stickcafé på Fribergs café i morgon.

När jag skulle åka till jobbet i morse så var det så dimmigt så jag kunde inte se bussen förrän den var nästan framme vid hållplatsen. Den liksom kom ur dimman på ett ganska dramatiskt vis. Häftigt faktiskt. Men sedan fram på dagen så kom solen och det har varit en riktig vårdag. Stod där på gården och tittade på alla barnen och drömde om när det räcker med skor och keps för att gå ut. Det är sådana drömmar man har när man är förskollärare. I morgon ska jag gå på stickcafé igen. Jag mår bra bara av att tänka på det. Trodde inte jag skulle få klar sockskaftet tills imorgon så jag har förberett en ny stickning. Var på vinden och grävde i mina garnlådor. Börjar bli haj på det nu. Fick tag på garn till en bolero, en omlottjumper och en löskrage som jag behöver till min jobbkappa. Är så knöligt med halsduk. Om jag fortsätter i den här takten så kommer jag att tömma lådorna inom en inte alltför avlägsen framtid. Men å andra sidan så har jag ju en hel del garn kvar i Göteborg också. Var iväg på eftermiddagen för att köpa en rundsticka och fick se att det fanns lite nya garner men mannen drog iväg med mig för han anser att inga nya garner förrän de gamla är slut. Jag har erbjudit honom att han kan få garn av mig om han lär sig sticka. Ställer upp som sticklärare om han vill. Men han vill inte. Undrar hur vanligt det är med män/killar som stickar eller virkar.

4 kommentarer:

LenaL sa...

Ja, det där med att sänka nivån i garnlagret är något att drömma om! Är mäkta imponerad att du klarar av det. Varje gång jag ska starta något hittar jag ett perfekt garn i någon butik och bara måste ha just det. Tyvärr ser jag en massa perfekta garn till kommande projekt också, som ska göras "så snart jag är klar med det här". Det slutar alltid med att jag inte kommer ihåg vad jag tänkte garnet till, och så växer lagret mycket snabbare än jag hinner använda något av det. Ja, ja, men det är ett kärt problem :-)!
Ha det så jättegott!

Tina sa...

=) har inte så stort garnlager ännu men är på god väg men mitt tyglager är lite för stort. Tunnikan har du inte visat eller har jag missat.
Har ikvll suttit och läst mkt på din blogg. Så många saker du gjort. Jobbar gör du och ändå hinner du med allt detta.
Är bara så förtjust i sockarna ni alla gör. Hur blir tån så där fin?
Kram Tina

Lisa sa...

Intressant läsning Carina! Vi måste verkligen se till att det alltid finns stickcafén att gå till här i Halmstad. Kul med den nya garnaffären som öppnar på Norra vägen till hösten! Se till att sticka upp ditt förråd till dess så att du kan handla på dig nya snygga garner.

Carina sa...

Inte en chans Lisa. Jag har precis plockat ihop min mors garner som jag ärvt men inte ännu gått igenom. Men visst är det spännande med den nya butiken.