torsdag, januari 28, 2010

Stickcaféernas vecka

Denna veckan har varit en riktigt behaglig vecka om man bortser från att det öste snö över Halmstad igår samtidigt som det blåste bistert. Jag tycker om snö men jag tycker inte om blåst. Idag har det dock varit underbart väder med klarblå himmel och sol. I tisdags var jag på Hemslöjdens stickcafé eller gille som dom kallar det för. Var väl på ett ungefär 16-17 stycken glada stickerskor där. Alla tyckte att det var så himla längesedan vi sågs. Det var sista tisdagen i november förra året. Visst känns det länge sedan när man skriver förra året? Det stickades på många roliga saker. I går onsdag var jag på Halmstads stickcafé. Trodde inte att det skulle komma någon med tanke på vädret men det kom 4 ”gamla” stickerskor och inte mindre än 10 sprillans nya som vi aldrig sett tidigare. Det blev en jättekul kväll, lite annorlunda men jättebra. Hoppas nu dom kommer tillbaka och att alla de ”gamla” också kommer nästa gång. Ni får se på bilder och läsa mer på stick caféets egen blogg. De svarta pulsvärmarna med grafitgrå pärlorna är klara sedan någon vecka tillbaka men har ännu inte blivit fotograferade av Mannen. Det kommer. Men dom blev jättevackra. Pärlmudden har gjort mönstret den här gången. Kära syster sa direkt när hon fick se dom att sådana vill jag ha. Får se när jag kan hinna med det. Nu håller jag på med en väska, första gången i mitt liv. Den ska tovas när den är klar och jag har sett sådana här och tyckte dom var så läckra. Men tyvärr är den väldigt trist att göra så jag ska nog ha den som TV-stickning. Man behöver inte ens titta på stickningen. Räta maskor, runt, runt, runt utan avbrott. Jaja, tittar på bilden jag har så jag kan se hur den ska se ut och tänka på det.

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Jag har ju aldrig stickat med pärlor, har köpt för att prova. Så stickar du flerfärgat får jag sticka pärlor.
Kul att så många nya kom, är ju lite trendigt nu att handarbeta.

Migrän har jag väldigt sällan och jag har fått det som vuxen eller äldre rättare sagt. Fruktansvärt ont i huvudet och hinner man inte få i sig tabletterna i tid är det inte kul ska jag säga. Tycker synd om dem som har det titt som tätt. Så du kan vara glad att du slipper.

fale artut sa...

Ta kort på muddarna vet ja! tack snälla Du för Din kommentar! Jag tror att Vi har en gemensam idol, jag gillar Skavlan mycket! Må så gott!

Kristina sa...

Vintern håller oss i ett grepp, men det har sin tjusning, eftersom det trots allt varit övervägande vackra dagar. Kul med stickkaféer. Ha en trevlig helg! Kristina

Dabelin sa...

Vilken underbar vecka!
Själv verkar jag mest lyckas missa mina stickcaféer...

Du gör jättefina muddar!

Du har något att hämta på min blogg!

Gittan sa...

Hej,jag är ny i bloggvärden och kikar runt bland alla stickbloggar eller de som handlar om stickning.Visst är det kul att sticka pulsvärmare, får väl kika på hur dina ser ut när du lagt ut en bild på dom.Ha det bra/Gittan

Sunna sa...

Varje ord jag läser så snurrar den där låten i huvudet, -jag är så avundssjuk, Så himla mysigt med en massa stickkafe